Motortheorie in 1 dag

Haal je theorie met de motor theoriecursus van Nutheorie: Jouw snelle weg om moeiteloos in één dag te slagen voor je CBR motor theorie-examen.

In 1 dag
Online
Exclusief CBR examenkosten
Auto icon
Auto
Moto icon
Motor
Scooter icon
Scooter
A map of the united states with blue dots.
Birrete icon
270 000+
Leerlingen laten slagen
Netherlands flag
24
Cursuslocaties in Nederland
Deze cijfers zijn op basis van de open data examenuitslagen voor auto theorie-examens van het CBR in de periode 2018 t/m juli 2023. Bron: www.cbr.nl

BN’ers

A man standing in front of a projection screen.
Theoriecursus in één dag

Motortheorie

Bereid je optimaal voor op je motortheorie-examen bij het CBR met Nutheorie. Onze gespecialiseerde eendaagse motor theorieles geeft je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om met vertrouwen je examen in te gaan. Door duidelijke uitleg, het herhalen van hoofdpunten en het simuleren van echte CBR examenvragen zorgen we ervoor dat je volledig bent klaargestoomd voor je motortheorie.

Waarom kiezen voor de Motortheoriecursus van Nutheorie? Na je aanmelding krijg je toegang tot oefenexamens, video-samenvattingen en een E-book. Wij reserveren jouw  motor theorie-examen op dezelfde dag als je cursus, zodat je de geleerde kennis meteen kunt toepassen. Doe mee met de vele motorrijders die met Nutheorie hun motortheorie-examen bij het CBR met vlag en wimpel hebben gehaald. Betreed het CBR-examencentrum met zelfvertrouwen, gewapend met de beste voorbereiding die mogelijk is dankzij Nutheorie.

Of kies voor een volledige online cursus

Bekijk de onderstaande demo video's om alvast een impressie te krijgen van wat je op een cursusdag kan verwachten.

A man is holding a glass of beer.A man pointing at a car with the words wat is aquaplaning?.A man pointing at a white line on a road.
A screen shot of a web page with a man in a suit.
A man standing in front of a blue volvo sign.
A screen shot of a web page with a man in a suit.
A man standing in front of a blue volvo sign.
Hoe verloopt de

Dagcursus Motortheorie

Tijdens onze dagcursus motortheorie zorgen we dat je optimaal voorbereid bent om dezelfde middag je motortheorie-examen bij het CBR met succes af te ronden. Onze deskundige docenten nemen in de theorieles aan de hand van vergelijkbare vragen zoals bij het echte CBR examen alle motortheorie met je door.

In onze theoriecursus voor de motor gaan we uitgebreid in op de specifieke CBR stof voor het theorie-examen voor motorrijders. Met behulp van motor-examenvragen leggen we stap voor stap alle cruciale examenonderdelen uit. Er zijn regelmatige pauzes zodat de informatie goed kan landen. Ingewikkelde onderwerpen, zoals voorrangsregels voor motorrijders, worden met duidelijke voorbeelden begrijpelijk gemaakt. Na deze grondige voorbereiding, begeleiden we je gezamenlijk naar het CBR. Als jouw betrouwbare steunpilaar staan we naast je, zodat je met vertrouwen en goed voorbereid je CBR motortheorie-examen ingaat.

Ben je klaar om lekker te gaan touren?

Aanmelden

Vanaf het moment dat je je bij ons aanmeldt, zetten wij alles in het werk om je perfect voor te bereiden op het CBR motor theorie-examen. Wij begrijpen als geen ander jouw verlangen naar de ultieme vrijheid die een motor biedt. Daarom stemmen we alles af op jouw persoonlijke voorkeuren: van datum tot locatie. Onze cursussen vinden plaats door heel Nederland, dus er is altijd wel een locatie in jouw omgeving. Heb je zelf al een examendatum geprikt? Laat het ons weten en wij zorgen dat jouw cursus naadloos aansluit. Nog geen examen gepland? Wij zorgen voor een theoriecursus met examen op dezelfde dag. Stel je voor: de wind in je gezicht en de weg onder je door. Dat gevoel van vrijheid begint bij het behalen van je theorie-examen. Meld je nu aan en zorg dat je snel en vol vertrouwen op jouw motor stapt!

A group of people posing for a picture.
A group of people standing next to each other.
A group of people standing next to each other.
A group of people posing for a picture.
A group of people standing next to each other.
A group of people standing next to each other.

Testimonials

Geslaagd
Ik heb echt profijt gehad van de cursusdag. Alles werd goed uitgelegd en in de loop van de tijd herhaalt. Door de leuke energie die de theoriedocent van Nutheorie uitstraalde bleef je goed bij. Eigenlijk alles wat op het CBR-examen kwam werd bij de theorieles behandeld. Echt een aanrader voor als je je theorie nog moet halen!
Google logo
Lucia Overmars
Geslaagd
Geslaagd in 1 dag!. De instructeurs waren erg vriendelijk en professioneel. Je kon merken dat ze zeer ervaren waren in het overbrengen van de stof tijdens de motor theoriecursus. Ze presenteerden het materiaal precies zoals bij het echt CBR-examen. Het online pakket was ook erg fijn, overzichtelijk en zag er zelf hetzelfde uit als het theorie-examen. Zeker een aanrader!
Feedback logo
Fleur Kattenbeld
Geslaagd
Beste theorieschool ever! Ben 2x geweest en allebei de keren in één keer geslaagd. Had ik maar zulke docenten op de middelbare school. De bevlogenheid van vertellen raakte me zo diep, dat ik het nooit meer zal vergeten. Alles was een peace of cake bij het echte CBR-examen. Bedankt Nutheorie , de beste theoriecursus die je maar kan wensen.
Facebook logo
Benjamin Gonzales
Geslaagd
Ik wil Nutheorie enorm bedanken voor de fantastische theoriecursus  Zeer enthousiast en wisten de stof duidelijk over te brengen. Ze maakten de cursus interactief door de groep erbij te betrekken met leuke grapjes tussendoor. Tussendoor kleine pauzes met drinken en snacks . Dankzij de hulp van deze cursus (+ online oefenmateriaal wat ze aanbieden) ben ik in één keer geslaagd. Volg een dagcursus bij Nutheorie!
Google logo
Daisy Boon

Vragen?

Welk slagingspercentage hebben cursisten na het volgen van jullie theoriecursus?

Topkwaliteit vormt de basis van alles wat we bij NuTheorie doen. Al 5 jaar lang hebben cursisten de meeste kans op slagen na het volgen van een theoriecursus bij Nutheorie. Bewezen op basis van onderzoek ontleend aan officiële CBR-cijfers. Dit maakt ons trots en is het resultaat van de inzet van onze hele team in samenwerking met jullie: onze cursisten.

Wat zijn de meest actuele cijfers op basis van CBR-examenuitslagen?
Dankzij een grondige analyse door Stichting BBR van de open data van het CBR, kunnen we met trots stellen dat onze resultaten echt en onbetwist zijn. Met een indrukwekkend slagingspercentage van 83% van 2018 tot en met 2023, presteren we aanzienlijk beter dan het landelijk gemiddelde van 42,6%. Dit landelijk gemiddelde betreft de cijfers van alle afgenomen theorie-examens in Nederland en omvat alle mogelijke vormen van voorbereiding. Klik hier voor het volledige artikel.

Hoeveel procent haalt zijn theorie in 1 keer?
Op basis van officiële CBR cijfers van 2018 t/m 2023:

 • Nutheorie: 83%
 • 123-theorie 68,9%
 • Theoriegarant 67,3%
 • Turbotheorie 62,8%
 • Gelijkgeslaagd 53,3%
 • 123-Geslaagd 51,4%
 • Theorie snel Halen 49.2%

Dit betekent dat wanneer je kiest voor NuTheorie, je eigenlijk je kansen op slagen voor je theorie-examen meer dan verdubbelt. Dit is het bewijs dat onze aanpak werkt. De gedetailleerde resultaten van het laatste jaar en het totaaloverzicht van de afgelopen vijf jaar zijn hieronder te raadplegen.

A bar chart showing the number of smartphones in germany.A bar chart showing the number of people in each country.
Hoe zit het met het reserveren van het CBR theorie-examen?

Bij Nutheorie zorgen we ervoor dat het proces om jouw theorie te halen zo simpel en soepel mogelijk verloopt. Zodra je je aanmeldt voor onze dagcursus, reserveren wij, op dezelfde dag als de cursus, jouw theorie-examen bij het CBR. Kies je voor de online videocursus, dan zorgen we dat je pakket aansluit op je gereserveerde examen. Het proces is eenvoudig:

 1. Meld je aan bij Nutheorie.
 2. Machtig ons via mijnCBR - dit is een verplichte stap voor iedereen die een theorie-examen wil doen. Maar geen zorgen, na jouw aanmelding sturen wij je duidelijke instructies toe over hoe je dit snel en eenvoudig kunt regelen.
 3. Laat de rest aan ons over. Zodra er een theorie-examen is gereserveerd nemen we contact met je op.

Hoelang duurt het voordat er een theorie-examen voor mij is gereserveerd?
Het reserveren van een examendatum is van meerdere factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de drukte bij het CBR, jouw opgegeven voorkeurslocatie, periodes en/of dagen. Wij monitoren continu het reserveringssysteem van het CBR om ervoor te zorgen dat we snel een passende reservering voor je kunnen maken. In veel gevallen kan dit direct, maar soms moeten we wachten totdat er nieuwe theorie-examens beschikbaar komen. We doen er alles aan om jou zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Het enige wat we kunnen toezeggen is dat er geen snellere manier van reserveren bestaat. Dus let us cook en wij zorgen voor dat felbegeerde plekje voor jou.

Wat als ik zelf al een CBR theorie-examen heb gereserveerd?
Ook met dit scenario hebben we rekening gehouden. In dat geval verloopt het proces iets anders. Je hoeft niet ons niet te machtigen en uiteraard betaal je geen examenkosten:

 1. Meld je aan bij Nutheorie en kies voor zelf al een examen gereserveerd.
 2. Vervolgens vragen wij om een bevestiging van jouw theorie-examen bij het CBR.
 3. Tot slot koppelen we jouw examen met een theoriecursus of in het geval van een online videocursus met je gekozen pakket die het beste bij jouw gereserveerde theorie-examen aansluit.
Wat is er bij de prijs van de dagcursus of online cursus inbegrepen?

Wat zit er bij de dagcursus inbegrepen?

 • De theorieles zelf.
 • Het reserveren van je theorie-examen op dezelfde dag als de cursus.
 • Op de dag zelf: drankjes, snacks, en indien nodig vervoer naar het CBR.
 • Toegang tot onze online omgeving, inclusief:
  • Een samenvatting van de belangrijkste punten uit de cursus.
  • Een uitgebreid E-boek met alle theorie, voorzien van duidelijke afbeeldingen, animaties en gifs.
  • Oefenvragen gebaseerd op eerdere examenvragen, gesorteerd per examenonderdeel, inclusief uitleg over juiste en onjuiste antwoorden.
  • Meerdere oefenexamens die vergelijkbaar zijn met het echte examen.

Wat zit er bij de online cursus inbegrepen:

 • Een videocursus die de dagcursus vervangt, verrijkt met boeiende animaties en andere interactieve elementen.
 • Wij reserveren nog steeds het examen voor je, met flexibele tijdslots gedurende de hele dag, waardoor je soms nog sneller op examen kunt dan bij de dagcursus.
 • De mogelijkheid om de cursus zo vaak als gewenst terug te kijken en te pauzeren.
 • Toegang tot dezelfde online omgeving als bij de dagcursus met E-boek, oefenvragen en oefenexamens
 • Afhankelijk van het gekozen pakket: extra oefenexamens. Hoe uitgebreider het pakket, hoe meer oefenexamens inbegrepen zijn. Je hebt ook de mogelijkheid om achteraf extra oefenexamens aan te schaffen.
 • Let wel: je dient zelf naar het examen te komen en snacks en drankjes zijn niet inbegrepen. Hiervoor verwijzen we je met een knipoog naar je eigen koelkast. :p.
Hoe kan ik me voorbereiden op mijn theorie-examen?

De voorbereiding op je theorie-examen is essentieel en bepaalt in grote mate of je het in een keer haalt of niet. Nutheorie biedt je twee effectieve manieren aan:

 1. De dagcursus: Deze theoriecursus vindt fysiek plaats bij een van de cursuslocaties in Nederland. Wij zullen binnen één dag alle stof behandelen die je nodig hebt om te slagen voor je theorie-examen. Het grote voordeel is de directe interactie met de cursusleider en de mogelijkheid om direct na je cursus het examen bij het CBR af te leggen.
 2. Online theoriecursus: Deze flexibele optie zorgt dat je je kan voorbereiden in je eigen tempo. Je hebt de vrijheid om onderdelen te herhalen, video's meerdere keren te bekijken en zo grondig te oefenen tot je zeker weet dat je klaar bent voor het theorie-examen. Bovendien zorgen we ervoor dat je examen naadloos aansluit op je voorbereiding door je pakket hierop af te stemmen.

Ongeacht de methode die je kiest, beide cursussen garanderen een grondige voorbereiding op je theorie-examen. Het is belangrijk om te overwegen welke methode het beste aansluit op je persoonlijke leerstijl, voorkeur en beschikbaarheid.

Is het nodig om vooraf te leren voor de dagcursus of online theoriecursus?
Zowel onze dagcursus als online theoriecursus zijn zo ontworpen dat ze je volledig voorbereiden op het CBR theorie-examen. Beide cursussen behandelen alle onderwerpen die in het theorie-examen aan bod komen. Dus zelfs als je geen voorafgaande kennis hebt, zijn onze theorielessen voldoende om je op het examen voor te bereiden.

Met de online theoriecursus kun je de theorieles in je eigen tempo volgen. Je kunt pauzeren, herhalen en doorgaan wanneer je wilt, waardoor het een ideale optie is voor zelfstudie. Met het aanvullende online materiaal zoals het E-boek kun je bepaalde onderwerpen nog dieper bestuderen als je daar behoefte aan hebt. De dagcursus biedt een volledige duik in de theorie in slechts één dag. Hoewel vooraf leren niet verplicht is, kan enige basiskennis je helpen om de informatie beter te verwerken.

Hoewel onze cursussen zijn ontworpen voor alle leerstijlen, hebben sommige mensen baat bij het vooraf voorbereiden via het online materiaal. Als je het type persoon bent dat zich prettiger voelt met enige voorbereiding, kan het nuttig zijn om van tevoren enige basiskennis op te doen. De cursussen zijn uitermate geschikt voor cursisten met dyslexie, ADHD, ADD en faalangst. Ook met taalproblemen kunnen we ondersteuning bieden, echter dien je wel enige kennis te hebben van de Nederlandse taal.

Kortom, het is niet strikt noodzakelijk om je vooraf voor te bereiden op onze dagcursus of online theoriecursus. Echter, afhankelijk van je eigen leerstijl en comfortniveau, kun je ervoor kiezen om enig voorbereidend werk te doen. Ons belangrijkste doel is om je volledig voorbereid en zelfverzekerd het CBR theorie-examen in te laten gaan.

Hoe verloopt onze theorieles tijdens de dagcursus?

De dagcursus is jouw ideale springplank naar succes op het theorie-examen. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

Energieke start: Begin de dag goed uitgerust. Een goede nachtrust en een volwaardig ontbijt zijn essentieel voordat je aan de theorieles begint. Onze theoriecursus is intensief, dus zorg dat je klaar bent om alle informatie op te nemen en te slagen.

Begin van de dagcursus: Rond 07:00 uur verzamelen we op de cursuslocatie, waar de theorieles van start gaat. Je krijgt eerst een overzicht van wat de dagcursus inhoudt en wat je kunt verwachten.

TheorieCursus: Onze theorieles is gericht op jouw succes bij het CBR. De daadwerkelijke cursus begint met het behandelen van op het theorie-examen gerichte vragen om de theorie helder en begrijpelijk uit te leggen. Door middel van herhaling zorgen we ervoor dat de informatie goed blijft hangen. Gedurende de cursus zijn er pauzes om even op adem te komen, iets te eten en drinken, of een toiletbezoek te brengen.

Op naar het CBR: Na de cursus vertrekken we naar het CBR. Vaak zit onze cursuslocatie direct tegenover het CBR. Mocht dit niet het geval zijn, dan voorzien wij in vervoer. Bijvoorbeeld, in steden zonder CBR theorie examen locatie, zoals Den Bosch, reizen we meestal naar nabijgelegen steden zoals Eindhoven of Schelluinen (Gorinchem). Hierbij zorgen we zowel voor het vervoer heen als terug.

Ondersteuning bij het CBR: Wij blijven bij je tijdens het examenproces. Voor én na het theorie-examen staan we klaar om eventuele vragen te beantwoorden, laatste tips te geven, en uiteraard om je te feliciteren wanneer je slaagt!

Ons doel is om je met persoonlijke begeleiding en toewijding in één dag klaar te stomen voor het theorie-examen. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat jij aan het einde van de dag met een positief resultaat naar huis gaat.