Scootertheorie in 1 dag

Volg de scooter theoriecursus van Nutheorie, waarmee je snel en makkelijk zal slagen voor je CBR bromfiets theorie-examen.

In 1 dag
Online
Exclusief CBR examenkosten
Auto icon
Auto
Moto icon
Motor
Scooter icon
Scooter
A map of the united states with blue dots.
Birrete icon
270 000+
Leerlingen laten slagen
Netherlands flag
24
Cursuslocaties in Nederland
Deze cijfers zijn op basis van de open data examenuitslagen voor auto theorie-examens van het CBR in de periode 2018 t/m juli 2023. Bron: www.cbr.nl

BN’ers

A man standing in front of a projection screen.
Theorieles in 1 dag

Scootertheorie

Zoek je een snelle en effectieve manier om te slagen voor je scootertheorie -examen? Kies voor de bewezen scooter theoriecursus van Nutheorie. Met onze eendaagse theoriecursus leren we je alles wat je moet weten voor het bromfiets CBR theorie-examen. Onze theorieles biedt heldere uitleg, herhalingen, en oefenen met examenvragen zoals bij het CBR examen. Deze aanpak garandeert een optimale voorbereiding, waardoor jij moeiteloos je theorie-examen haalt.

Wat biedt onze Theoriecursus in 1 Dag?  Een theorieles die je voorbereidt op het CBR theorie-examen. Toegang tot online oefenexamens, vragen, samenvatting video’s en een E-book om jezelf te testen. Je examen wordt gereserveerd op dezelfde dag als de cursus. Zet met Nutheorie de stap naar succesvol slagen voor je theorie-examen

Of kies voor een volledige online cursus

Bekijk de onderstaande demo video's om alvast een impressie te krijgen van wat je op een cursusdag kan verwachten.

A man is holding a glass of beer.A man pointing at a car with the words wat is aquaplaning?.A man pointing at a white line on a road.
A screen shot of a web page with a man in a suit.
A man standing in front of a blue volvo sign.
A screen shot of a web page with a man in a suit.
A man standing in front of a blue volvo sign.
Hoe verloopt de

Scootertheorie Dagcursus

Op weg naar vrijheid met je scooter? Voordat je de wind in je haren voelt, wil je eerst die scootertheorie binnenhalen. Bij onze dagcursus word je door deskundige instructeurs helemaal klaargestoomd voor het bromfiets CBR theorie-examen voor de scooter.

Gedurende de dag duiken we op de scooter theoriecursus samen diep in de CBR examenstof. Door middel van het oefenen van examenvragen en heldere uitleg zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent om te slagen. Zelfs uitdagende onderwerpen, zoals voorrangssituaties, worden duidelijk en overzichtelijk behandeld. Uiteraard plannen we ook genoeg pauzes in, zodat je de stof goed kunt verwerken. Na deze goede voorbereiding gaan we samen naar het CBR. Met de kennis vers in je hoofd en ons team achter je, stap je vol zelfvertrouwen het echte CBR scootertheorie-examen binnen. Let’s nail it!

Kom bij ons voor je scootertheorie

Meld je aan!

Jij wil gewoon zo snel mogelijk op die scooter zitten en je niet druk maken over de regelzaken rondom je scootertheorie-examen. Snappen wij! Meld je aan, en wij fixen de rest. Van het reserveren van je examen tot het vinden van de best passende theoriecursus, het wordt allemaal voor je geregeld. En het beste? We zorgen dat het supersnel en op jouw manier gebeurt. Dus relax, geef alles uit handen en focus je op wat echt telt: binnen no-time met die scooter de vrijheid in!

Onze cursussen zijn écht overal in Nederland, dus je hoeft niet ver te reizen voor de beste voorbereiding. Zelf al een examendatum gereserveerd via mijnCBR? Laat het ons weten en we matchen je met de perfecte cursus. Nog geen examen gepland? Chill, wij regelen de theorieles en het CBR examen op dezelfde dag.

Zie jij jezelf al rondrijden? Dat begint met het halen van je scootertheorie-examen. Dus, meld je aan en let's go!

A group of people posing for a picture.
A group of people standing next to each other.
A group of people standing next to each other.
A group of people posing for a picture.
A group of people standing next to each other.
A group of people standing next to each other.

Testimonials

Geslaagd
Zo’n dagcursus is echt geweldig. Leuk om een keer mee te maken en ze behandelden echt alles wat je krijgt op je CBR theorie-examen. Ik heb al een keer examen gedaan zonder dagcursus dan faal je meestal bij inzicht. Dit keer met een goede voorbereiding bij de  dagcursus, zo’n goeie uitleg gewoon 0 fouten 😇
Google logo
Yvan Dubbeldam
Geslaagd
In 1 keer geslaagd met de hulp van Nutheorie! Ik heb heel veel gehad aan het online lesmateriaal, maar ook zeker de dagcursus! Tijdens de  scooter theoriecursus was het niet saai, want je werd echt aangemoedigd om mee te doen. Alle examenvragen die werden behandeld komen ook terug op het  CBR-examen! Echt een aanrader!
Feedback logo
Danique Tiemersma
Geslaagd
Top plek. Had niet echt heel veel voorbereid op mijn dagcursus, omdat ik geen tijd had... Maar ik heb het in 1 keer gehaald! Super duidelijke uitleg en ook alleen dingen die belangrijk zijn om te weten. Gezellige mensen ook. Ben geslaagd met 6 fouten op gevaarherkenning en 0 fouten op inzicht en kennis. Onwijs blij mee!
Facebook logo
Anouk de Vries
Geslaagd
Ik heb bij NuTheorie mijn theoriecursus gedaan en ik heb het in 1 keer gehaald! Ze waren straight to the point, grappig, heel duidelijk en motiveerden je echt om 110% te geven! Ook Lief om eten en drinken mee te nemen waardoor je lekker in pauze kon snacken. Last but certainly not least, NuTheorie is echt een recommendation! Snel en makkelijk geslaagd! Top team daar!
Google logo
Gabriël Janson

Vragen?

Welk slagingspercentage hebben cursisten na het volgen van jullie theoriecursus?

Topkwaliteit vormt de basis van alles wat we bij NuTheorie doen. Al 5 jaar lang hebben cursisten de meeste kans op slagen na het volgen van een theoriecursus bij Nutheorie. Bewezen op basis van onderzoek ontleend aan officiële CBR-cijfers. Dit maakt ons trots en is het resultaat van de inzet van onze hele team in samenwerking met jullie: onze cursisten.

Wat zijn de meest actuele cijfers op basis van CBR-examenuitslagen?
Dankzij een grondige analyse door Stichting BBR van de open data van het CBR, kunnen we met trots stellen dat onze resultaten echt en onbetwist zijn. Met een indrukwekkend slagingspercentage van 83% van 2018 tot en met 2023, presteren we aanzienlijk beter dan het landelijk gemiddelde van 42,6%. Dit landelijk gemiddelde betreft de cijfers van alle afgenomen theorie-examens in Nederland en omvat alle mogelijke vormen van voorbereiding. Klik hier voor het volledige artikel.

Hoeveel procent haalt zijn theorie in 1 keer?
Op basis van officiële CBR cijfers van 2018 t/m 2023:

 • Nutheorie: 83%
 • 123-theorie 68,9%
 • Theoriegarant 67,3%
 • Turbotheorie 62,8%
 • Gelijkgeslaagd 53,3%
 • 123-Geslaagd 51,4%
 • Theorie snel Halen 49.2%

Dit betekent dat wanneer je kiest voor NuTheorie, je eigenlijk je kansen op slagen voor je theorie-examen meer dan verdubbelt. Dit is het bewijs dat onze aanpak werkt. De gedetailleerde resultaten van het laatste jaar en het totaaloverzicht van de afgelopen vijf jaar zijn hieronder te raadplegen.

A bar chart showing the number of smartphones in germany.A bar chart showing the number of people in each country.
Hoe zit het met het reserveren van het CBR theorie-examen?

Bij Nutheorie zorgen we ervoor dat het proces om jouw theorie te halen zo simpel en soepel mogelijk verloopt. Zodra je je aanmeldt voor onze dagcursus, reserveren wij, op dezelfde dag als de cursus, jouw theorie-examen bij het CBR. Kies je voor de online videocursus, dan zorgen we dat je pakket aansluit op je gereserveerde examen. Het proces is eenvoudig:

 1. Meld je aan bij Nutheorie.
 2. Machtig ons via mijnCBR - dit is een verplichte stap voor iedereen die een theorie-examen wil doen. Maar geen zorgen, na jouw aanmelding sturen wij je duidelijke instructies toe over hoe je dit snel en eenvoudig kunt regelen.
 3. Laat de rest aan ons over. Zodra er een theorie-examen is gereserveerd nemen we contact met je op.

Hoelang duurt het voordat er een theorie-examen voor mij is gereserveerd?
Het reserveren van een examendatum is van meerdere factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de drukte bij het CBR, jouw opgegeven voorkeurslocatie, periodes en/of dagen. Wij monitoren continu het reserveringssysteem van het CBR om ervoor te zorgen dat we snel een passende reservering voor je kunnen maken. In veel gevallen kan dit direct, maar soms moeten we wachten totdat er nieuwe theorie-examens beschikbaar komen. We doen er alles aan om jou zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Het enige wat we kunnen toezeggen is dat er geen snellere manier van reserveren bestaat. Dus let us cook en wij zorgen voor dat felbegeerde plekje voor jou.

Wat als ik zelf al een CBR theorie-examen heb gereserveerd?
Ook met dit scenario hebben we rekening gehouden. In dat geval verloopt het proces iets anders. Je hoeft niet ons niet te machtigen en uiteraard betaal je geen examenkosten:

 1. Meld je aan bij Nutheorie en kies voor zelf al een examen gereserveerd.
 2. Vervolgens vragen wij om een bevestiging van jouw theorie-examen bij het CBR.
 3. Tot slot koppelen we jouw examen met een theoriecursus of in het geval van een online videocursus met je gekozen pakket die het beste bij jouw gereserveerde theorie-examen aansluit.
Wat is er bij de prijs van de dagcursus of online cursus inbegrepen?

Wat zit er bij de dagcursus inbegrepen?

 • De theorieles zelf.
 • Het reserveren van je theorie-examen op dezelfde dag als de cursus.
 • Op de dag zelf: drankjes, snacks, en indien nodig vervoer naar het CBR.
 • Toegang tot onze online omgeving, inclusief:
  • Een samenvatting van de belangrijkste punten uit de cursus.
  • Een uitgebreid E-boek met alle theorie, voorzien van duidelijke afbeeldingen, animaties en gifs.
  • Oefenvragen gebaseerd op eerdere examenvragen, gesorteerd per examenonderdeel, inclusief uitleg over juiste en onjuiste antwoorden.
  • Meerdere oefenexamens die vergelijkbaar zijn met het echte examen.

Wat zit er bij de online cursus inbegrepen:

 • Een videocursus die de dagcursus vervangt, verrijkt met boeiende animaties en andere interactieve elementen.
 • Wij reserveren nog steeds het examen voor je, met flexibele tijdslots gedurende de hele dag, waardoor je soms nog sneller op examen kunt dan bij de dagcursus.
 • De mogelijkheid om de cursus zo vaak als gewenst terug te kijken en te pauzeren.
 • Toegang tot dezelfde online omgeving als bij de dagcursus met E-boek, oefenvragen en oefenexamens
 • Afhankelijk van het gekozen pakket: extra oefenexamens. Hoe uitgebreider het pakket, hoe meer oefenexamens inbegrepen zijn. Je hebt ook de mogelijkheid om achteraf extra oefenexamens aan te schaffen.
 • Let wel: je dient zelf naar het examen te komen en snacks en drankjes zijn niet inbegrepen. Hiervoor verwijzen we je met een knipoog naar je eigen koelkast. :p.
Hoe kan ik me voorbereiden op mijn theorie-examen?

De voorbereiding op je theorie-examen is essentieel en bepaalt in grote mate of je het in een keer haalt of niet. Nutheorie biedt je twee effectieve manieren aan:

 1. De dagcursus: Deze theoriecursus vindt fysiek plaats bij een van de cursuslocaties in Nederland. Wij zullen binnen één dag alle stof behandelen die je nodig hebt om te slagen voor je theorie-examen. Het grote voordeel is de directe interactie met de cursusleider en de mogelijkheid om direct na je cursus het examen bij het CBR af te leggen.
 2. Online theoriecursus: Deze flexibele optie zorgt dat je je kan voorbereiden in je eigen tempo. Je hebt de vrijheid om onderdelen te herhalen, video's meerdere keren te bekijken en zo grondig te oefenen tot je zeker weet dat je klaar bent voor het theorie-examen. Bovendien zorgen we ervoor dat je examen naadloos aansluit op je voorbereiding door je pakket hierop af te stemmen.

Ongeacht de methode die je kiest, beide cursussen garanderen een grondige voorbereiding op je theorie-examen. Het is belangrijk om te overwegen welke methode het beste aansluit op je persoonlijke leerstijl, voorkeur en beschikbaarheid.

Is het nodig om vooraf te leren voor de dagcursus of online theoriecursus?
Zowel onze dagcursus als online theoriecursus zijn zo ontworpen dat ze je volledig voorbereiden op het CBR theorie-examen. Beide cursussen behandelen alle onderwerpen die in het theorie-examen aan bod komen. Dus zelfs als je geen voorafgaande kennis hebt, zijn onze theorielessen voldoende om je op het examen voor te bereiden.

Met de online theoriecursus kun je de theorieles in je eigen tempo volgen. Je kunt pauzeren, herhalen en doorgaan wanneer je wilt, waardoor het een ideale optie is voor zelfstudie. Met het aanvullende online materiaal zoals het E-boek kun je bepaalde onderwerpen nog dieper bestuderen als je daar behoefte aan hebt. De dagcursus biedt een volledige duik in de theorie in slechts één dag. Hoewel vooraf leren niet verplicht is, kan enige basiskennis je helpen om de informatie beter te verwerken.

Hoewel onze cursussen zijn ontworpen voor alle leerstijlen, hebben sommige mensen baat bij het vooraf voorbereiden via het online materiaal. Als je het type persoon bent dat zich prettiger voelt met enige voorbereiding, kan het nuttig zijn om van tevoren enige basiskennis op te doen. De cursussen zijn uitermate geschikt voor cursisten met dyslexie, ADHD, ADD en faalangst. Ook met taalproblemen kunnen we ondersteuning bieden, echter dien je wel enige kennis te hebben van de Nederlandse taal.

Kortom, het is niet strikt noodzakelijk om je vooraf voor te bereiden op onze dagcursus of online theoriecursus. Echter, afhankelijk van je eigen leerstijl en comfortniveau, kun je ervoor kiezen om enig voorbereidend werk te doen. Ons belangrijkste doel is om je volledig voorbereid en zelfverzekerd het CBR theorie-examen in te laten gaan.

Hoe verloopt onze theorieles tijdens de dagcursus?

De dagcursus is jouw ideale springplank naar succes op het theorie-examen. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

Energieke start: Begin de dag goed uitgerust. Een goede nachtrust en een volwaardig ontbijt zijn essentieel voordat je aan de theorieles begint. Onze theoriecursus is intensief, dus zorg dat je klaar bent om alle informatie op te nemen en te slagen.

Begin van de dagcursus: Rond 07:00 uur verzamelen we op de cursuslocatie, waar de theorieles van start gaat. Je krijgt eerst een overzicht van wat de dagcursus inhoudt en wat je kunt verwachten.

TheorieCursus: Onze theorieles is gericht op jouw succes bij het CBR. De daadwerkelijke cursus begint met het behandelen van op het theorie-examen gerichte vragen om de theorie helder en begrijpelijk uit te leggen. Door middel van herhaling zorgen we ervoor dat de informatie goed blijft hangen. Gedurende de cursus zijn er pauzes om even op adem te komen, iets te eten en drinken, of een toiletbezoek te brengen.

Op naar het CBR: Na de cursus vertrekken we naar het CBR. Vaak zit onze cursuslocatie direct tegenover het CBR. Mocht dit niet het geval zijn, dan voorzien wij in vervoer. Bijvoorbeeld, in steden zonder CBR theorie examen locatie, zoals Den Bosch, reizen we meestal naar nabijgelegen steden zoals Eindhoven of Schelluinen (Gorinchem). Hierbij zorgen we zowel voor het vervoer heen als terug.

Ondersteuning bij het CBR: Wij blijven bij je tijdens het examenproces. Voor én na het theorie-examen staan we klaar om eventuele vragen te beantwoorden, laatste tips te geven, en uiteraard om je te feliciteren wanneer je slaagt!

Ons doel is om je met persoonlijke begeleiding en toewijding in één dag klaar te stomen voor het theorie-examen. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat jij aan het einde van de dag met een positief resultaat naar huis gaat.