Mededelingen

Via deze weg willen wij je een update geven over de gang van zaken rond de aanpassingen bij het CBR en in onze dienstverlening.

We leven in een uitzonderlijke tijd. De hele wereld moet om te zien gaan met het coronavirus. Hier hebben wij ook de gevolgen van ondervonden. We hebben vanwege de maatregelen locaties geschikt moeten maken en duizenden cursisten opnieuw in moeten plannen, om zo de veiligheid van onze cursisten en ons personeel te waarborgen.

Nu het CBR weer geopend is, zijn de wachttijden voor de examens enorm opgelopen. Iedereen staat te popelen om het rijbewijs te halen. Wij hebben besloten om de telefoonlijnen ‘s middags te sluiten, zodat wij in de middag tijd hebben voor onze hoofdtaak: het inplannen van cursisten. Tussen 09:00 en 13:00 zijn wij dus telefonisch bereikbaar en buiten die uren kun je per e-mail contact met ons opnemen. Vanwege het grote aantal e-mails dat wij ontvangen, kan het twee tot 3 werkdagen duren voordat wij reageren.

Daarnaast verzorgen wij elke dag kwalitatieve cursussen met aansluitend het examen. Een heel belangrijk punt is dat het CBR overbelast is en de wachttijden voor examens enorm toenemen. Wanneer de examens bij het CBR beschikbaar komen, kan heel Nederland erbij en zijn die examens soms al binnen enkele minuten weg. Dit geldt voor zowel particulieren als alle andere bedrijven in Nederland. Wij doen desalniettemin ons uiterste best om een examen op een van jouw voorkeursdagen voor je te reserveren.

Ik heb me aangemeld op jullie website voor een bepaalde datum. Is deze direct definitief?

De aangegeven datum is een voorkeursdatum. Deze is niet direct definitief. Als je geen e-mail hebt ontvangen voor de restbetaling en geen cursusinformatie hebt ontvangen, ben je dus nog niet ingepland voor een cursus met aansluitend het examen.

Als deze er (nog) niet is dan wachten we tot ze op die data wel beschikbaar komen of plannen we je in voor een andere datum waar er wel al examens worden vrijgegeven. We vragen we je daarom ook om meerdere data te selecteren, zodat we zoveel mogelijk rekening kunnen houden met je voorkeuren.

Vanwege de COVID-19 situatie is het extreem druk bij het CBR en kunnen er wijzigingen in de cursus- en examendatum plaatsvinden. Ondanks dat we zoveel mogelijk rekening houden met je voorkeur is de kans groot dat je buiten jouw voorkeursdagen wordt ingepland om te voorkomen dat je nog maandenlang moet wachten voordat je aan de beurt bent.

Wij zijn voor examens altijd afhankelijk van het CBR. Dit geldt niet alleen voor ons, maar voor alle bedrijven en particulieren in Nederland die een examen willen reserveren.

Er staan wel plaatsen vrij op de website, kan ik altijd examen doen op die data?

De plaatsen op de website zijn cursusplaatsen, daar is nog geen examen aan gekoppeld. Dit geven we ook aan op de homepagina, bij de aanbetalingspagina, in de mail en het aanmeldformulier. Vandaar dat we je na jouw aanmelding vragen om meerdere data te selecteren. Zo heb je meerdere dagen waarop je de eendaagse cursus kunt volgen met aansluitend het examen en als het CBR voor één van die data examens vrijgeeft kunnen wij je inplannen. Het kan helaas op geen enkele andere manier, vooral in deze tijd, omdat de examens soms binnen een paar minuten opraken. Wel zijn er veel cursisten die zelf een examen reserveren en een cursus daarop laten aansluiten, soms ook een dag eerder dan het examen.

Waarom duurt het zo lang voordat ik reactie krijg?

Het is momenteel enorm druk. Wij zijn de hele dag met het volledige team bezig om alle vragen te beantwoorden, het CBR in de gaten te houden voor examens, reserveringen te maken en dagelijks cursussen te verzorgen. We reageren binnen ongeveer drie werkdagen op alle e-mails die we ontvangen. We proberen uiteraard constant om dit te verbeteren en weer terug te gaan naar volledige bereikbaarheid.

Waarom krijg ik steeds e-mails met beschikbare data?

Als je een e-mail ontvangt met data die je kunt selecteren, ben je nog niet definitief ingepland voor een cursus met aansluitend het examen. Je krijgt deze e-mails omdat deze examens op dat moment bij het CBR beschikbaar zijn gekomen. Indien je akkoord gaat, plannen wij je in voor deze datum (onder voorbehoud dat de rest van Nederland niet sneller is).

Heb je je dus voor september of oktober aangemeld en krijg je een mail voor november? Dan heeft het CBR die examens op dat moment vrijgegeven. Het kan zijn dat ze niets meer in september of oktober vrijgeven, maar het kan ook zijn dat er morgen op een willekeurig tijdstip tientallen examendata in september of oktober vrijkomen. Wij weten, net als alle andere bedrijven in Nederland, niet welke examens er beschikbaar komen. Zelfs het CBR maakt de planning van dag tot dag, afhankelijk van de drukte en aantal examenplaatsen die ze momenteel kunnen creëren.

Het is dus aan jou of je die datum in september, oktober of november wilt vastzetten, of dat je wilt wachten tot het CBR weer examens vrijgeeft voor een eerdere of latere datum. Wij houden met onze volledige capaciteit van 26 man van s’ ochtends vroeg tot ‘s avonds laat de beschikbaarheid van de examens in de gaten. We houden je constant op de hoogte als er data beschikbaar komen, ook als die niet in je voorkeuren staan. Zo hoef jij niet 18 uur per dag op de website van het CBR te kijken.

Geven jullie alleen eendaagse cursussen?

Wij verzorgen eendaagse cursussen met aansluitend het examen. Indien je je op de website aanmeldt voor een cursus proberen wij daar aansluitend een examen voor te reserveren (mits dit examen beschikbaar komt bij het CBR). Vanwege de een enorme vraag hebben wij nu ook cursussen over 2 dagen verdeeld en bieden we cursussen aan waarbij je het examen op een andere dag kunt afnemen. Wij hebben daarom het oefenmateriaal uitgebreid en een digitale samenvatting van de cursus gemaakt, zodat je online kunt leren en oefenen. Veel mensen vinden het prettig om na een intensieve cursusdag alles te laten bezinken en op hun eigen gemak naar het CBR te gaan. We zien geen aanwijzingen dat dit invloed heeft op het slagingspercentage. Deze cursussen gaan in overleg.

Is het mogelijk om een examen te verplaatsen?

In theorie is het mogelijk om je examen te verplaatsen, echter is dat alleen mogelijk als het nieuwe examen al beschikbaar is. Door de grote vraag naar examens is die kans zeer klein en loop je het risico dat je pas maanden later terecht kan. Dit is het beleid van het CBR en daar kunnen wij helaas niets aan veranderen. Zodra een examen is vastgelegd zijn de kosten hiervan reeds betaald en kan het niet meer geannuleerd worden. Indien de data die jij wilt niet beschikbaar komen, kan het examen dus niet kosteloos geannuleerd worden.

Kan ik samen met iemand of meerdere mensen komen?

Je kunt je uiteraard met meerdere mensen inschrijven voor onze cursus. We kunnen nu echter voor niemand twee examenplaatsen op dezelfde dag garanderen. Het reserveringsproces gaat per één persoon. Bij het reserveren van voor de tweede persoon kan het vanwege de drukte voorkomen dat de examens niet meer beschikbaar zijn. We proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar het is momenteel erg lastig om meerdere personen op een cursusdag met aansluitend het examen in te plannen.

Welke opties heb ik nu, vooral als ik met spoed mijn theorie moet behalen?

Er zijn meerdere opties als je met spoed je theorie wilt behalen:

1. Je geeft zoveel mogelijk data aan ons door waarop jij de cursus kunt volgen met aansluitend het examen, wellicht ook voor meerdere locaties. We hebben onderaan de mail een link toegevoegd voor als je je voorkeuren nog niet hebt doorgegeven. Indien er een examen op jouw datum beschikbaar komt, plannen wij je daarvoor in. We sturen je daarnaast regelmatig e-mails wanneer er andere data beschikbaar komen, ook op korte termijn.

2. Je reserveert zelf een examen en houdt de beschikbaarheid op Mijncbr.nl in de gaten. Stuur ons dan een mail met in het onderwerp ‘Uit het systeem halen’ en wij pakken het zo spoedig mogelijk op. Je plant dan zelf een examen in op een datum en locatie die jou schikt. Als dat gelukt is stuur je ons een mail met je uitnodiging van het CBR, met een begeleidende tekst op welke locatie jij een cursus wilt volgen. Wij verzorgen in 26 steden door heel Nederland wekelijks meerdere cursussen en helpen je graag met welke locatie en/of datum het beste bij je past. Op die manier kun je eerst de cursus volgen en daarna zelf naar het CBR gaan om het examen te maken.

3. Je kijkt wat de mogelijkheden zijn bij een ander bedrijf. Zoals eerder aangegeven is de situatie rond de beschikbaarheid van examens bij het CBR voor iedereen hetzelfde, zowel voor bedrijven als particulieren. Wij zouden het jammer vinden als je elders de cursus zou volgen en willen je wijzen op het slagingspercentage, want het laatste wat je wilt is meerdere keren in dit traject terechtkomen.

We hebben geprobeerd zo direct en eerlijk mogelijk antwoord te geven, zodat het voor jou ook duidelijk is dat wij naar omstandigheden alles doen wat in onze macht ligt. Verder zijn wij, net als alle anderen, afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR.

Dit is ook voor ons een uitzonderlijke situatie en we hopen op jullie begrip en geduld. Wij willen jullie bedanken voor de interesse in de cursus en gaan ons uiterste best doen om iedereen een plekje te geven, zodat iedereen kan slagen voor zijn/haar theorie!

Met vriendelijke groet,

Jimmy, Jop, Elisa, Adis, Lisa, Menno, Atlas, Sharon, Stefan, Vikash, Manon, Joost, Milan, Tessa, Jarl, Jan, Irma, Maz, Dennis, Mandy, Nex, Shay, Damian, Jeremy, Wessel, Jeroen, Jim, Larissa, Nick en Kevin

Hulp nodig?
Contact
Bel, WhatsApp of mail met ons!
Let op: We hebben vanwege de drukte een aangepaste dienstverlening en de lijnen zijn beperkt bereikbaar. We zijn per e-mail bereikbaar en reageren binnen 3 werkdagen. Heb je vragen? Klik eerst hier en bekijk of je vraag ertussen staat.
Ma-vr: 09:00 - 13:00
Za-zo: gesloten
Je vrienden terugvinden?
Like Ons!
Like ons op Facebook voor de laatste updates!
Leuke content zien?
Volg Ons
Volg ons op Instagram voor leuke foto’s en video’s!
Lees alle beoordelingen!
Ratings
Alle scores op een rijtje. Lees ze hieronder allemaal terug...
Wij gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw surfervaring op onze website te verbeteren.
COOKIE VOORKEUREN WE PLAATSEN FUNCTIONELE COOKIES VOOR EEN OPTIMALE GEBRUIKSERVARING EN ANALYTISCHE COOKIES VOOR ONDERZOEKS- EN ANALYSEDOELEINDEN. PERSONALISATIE EN ADVERTENTIE COOKIES WORDEN DOOR ONS EN DERDE PARTIJEN GEPLAATST OM JE RELEVANTE CONTENT EN ADVERTENTIES VIA (EXTERNE) WEBSITES TE KUNNEN TONEN.
GOOGLE ANALYTICS COOKIES WORDEN GEBRUIKT OM ANONIEM HET GEBRUIK VAN DEZE WEBSITE TE MONITOREN.
OP DEZE SITE WORDT ACTIVITEIT GEMETEN VOOR GEPERSONALISEERDE ADVERTENTIECONTENT BIJ DERDEN.