Mededelingen

Houd deze pagina in de gaten voor updates over het CBR en onze dienstverlening.
Het CBR is weer open. Veel geannuleerde examens zijn opnieuw ingepland en het CBR gaat nu extra examens inzetten voor nieuwe kandidaten.

De wachttijden bij het CBR zijn erg lang, echter zijn wij met het gehele team de hele dag bezig met inplannen en er zijn mogelijkheden om op korte termijn een examen voor je te reserveren. Indien je spoedig het examen moet doen, kun je dit aangeven in het aanmeldformulier.

Heb je zelf via MijnCBR gereserveerd?
Je kunt in dat geval alleen zelf een nieuw examen plannen. Neem contact op voor de beschikbare cursusdata. Als je het nieuwe examen reeds hebt gereserveerd, stuur ons dan gelijk de oproepkaart zodat we deze aan een cursus kunnen koppelen.

Stond je nog niet ingepland of heb je net aangemeld?
Ons team werkt momenteel non-stop om examens te reserveren en daar een cursusdag aan te verbinden voor nieuwe aanmeldingen. Na het machtigen hoef je zelf verder niets te doen. Zodra jouw reservering vaststaat laten we dit gelijk weten.

We proberen altijd zoveel mogelijk rekening te houden met jouw voorkeuren. Het kan echter gebeuren dat jouw cursus en examen buiten jouw voorkeursdagen worden ingepland. Dit is om te voorkomen dat je nog langer moet wachten voordat je aan de beurt bent. We houden je hierover uiteraard op de hoogte. Houd deze pagina in de gaten voor eventuele updates.

Machtiging
Vanaf 2021 is er een machtiging nodig om het theorie-examen voor je te reserveren. Hierover ontvang je meer informatie via e-mail.

Wij willen jullie graag bedanken voor de interesse in de cursus en we hopen op jullie begrip en geduld in deze bijzondere tijd. We doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk een nieuw plekje te geven, zodat je binnenkort gewoon de theorie in de pocket hebt!

Ik heb me aangemeld op jullie website voor een bepaalde datum. Is deze direct definitief?

De aangegeven datum is een voorkeursdatum. Deze is niet direct definitief. Als je geen e-mail hebt ontvangen voor de restbetaling en geen cursusinformatie hebt ontvangen, ben je dus nog niet ingepland voor een cursus met aansluitend het examen.

Als deze er (nog) niet is dan wachten we tot ze op die data wel beschikbaar komen of plannen we je in voor een andere datum waar er wel al examens worden vrijgegeven. We vragen we je daarom ook om meerdere data te selecteren, zodat we zoveel mogelijk rekening kunnen houden met je voorkeuren.

Vanwege de COVID-19 situatie is het extreem druk bij het CBR en kunnen er wijzigingen in de cursus- en examendatum plaatsvinden. Ondanks dat we zoveel mogelijk rekening houden met je voorkeur is de kans groot dat je buiten jouw voorkeursdagen wordt ingepland om te voorkomen dat je nog maandenlang moet wachten voordat je aan de beurt bent.

Wij zijn voor examens altijd afhankelijk van het CBR. Dit geldt niet alleen voor ons, maar voor alle bedrijven en particulieren in Nederland die een examen willen reserveren.

Er staan wel plaatsen vrij op de website, kan ik altijd examen doen op die data?

De plaatsen op de website zijn cursusplaatsen, daar is nog geen examen aan gekoppeld. Dit geven we ook aan op de homepagina, bij de aanbetalingspagina, in de mail en het aanmeldformulier. Vandaar dat we je na jouw aanmelding vragen om meerdere data te selecteren. Zo heb je meerdere dagen waarop je de eendaagse cursus kunt volgen met aansluitend het examen en als het CBR voor één van die data examens vrijgeeft kunnen wij je inplannen. Het kan helaas op geen enkele andere manier, vooral in deze tijd, omdat de examens soms binnen een paar minuten opraken. Wel zijn er veel cursisten die zelf een examen reserveren en een cursus daarop laten aansluiten, soms ook een dag eerder dan het examen.

Geven jullie alleen eendaagse cursussen?

Wij verzorgen eendaagse cursussen met aansluitend het examen. Indien je je op de website aanmeldt voor een cursus proberen wij daar aansluitend een examen voor te reserveren (mits dit examen beschikbaar komt bij het CBR). Vanwege de een enorme vraag hebben wij nu ook cursussen over 2 dagen verdeeld en bieden we cursussen aan waarbij je het examen op een andere dag kunt afnemen. Wij hebben daarom het oefenmateriaal uitgebreid en een digitale samenvatting van de cursus gemaakt, zodat je online kunt leren en oefenen. Veel mensen vinden het prettig om na een intensieve cursusdag alles te laten bezinken en op hun eigen gemak naar het CBR te gaan. We zien geen aanwijzingen dat dit invloed heeft op het slagingspercentage. Deze cursussen gaan in overleg.

Is het mogelijk om een examen te verplaatsen?

In theorie is het mogelijk om je examen te verplaatsen, echter is dat alleen mogelijk als het nieuwe examen al beschikbaar is. Door de grote vraag naar examens is die kans zeer klein en loop je het risico dat je pas maanden later terecht kan. Dit is het beleid van het CBR en daar kunnen wij helaas niets aan veranderen. Zodra een examen is vastgelegd zijn de kosten hiervan reeds betaald en kan het niet meer geannuleerd worden. Indien de data die jij wilt niet beschikbaar komen, kan het examen dus niet kosteloos geannuleerd worden.

Kan ik samen met iemand of meerdere mensen komen?

Je kunt je uiteraard met meerdere mensen inschrijven voor onze cursus. We kunnen nu echter voor niemand twee examenplaatsen op dezelfde dag garanderen. Het reserveringsproces gaat per één persoon. Bij het reserveren van een examen voor de tweede persoon kan het vanwege de drukte voorkomen dat het examen niet meer beschikbaar is. We proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar het is momenteel erg lastig om meerdere personen op een cursusdag met aansluitend het examen in te plannen. 

Welke opties heb ik nu, vooral als ik met spoed mijn theorie moet behalen?

Er zijn twee opties als je met spoed je theorie wilt behalen:

1. Je geeft zoveel mogelijk data aan ons door waarop jij de cursus kunt volgen, wat voor cursus je wilt volgen en welke locaties haalbaar zijn. Hoe meer je opgeeft, des te groter de kans dat wij op korte termijn een cursus en een CBR examen voor je kunnen inplannen. Wij laten het ook altijd zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Je kunt je voorkeuren bij het aanmeldformulier aangeven. Wil je iets aanpassen? Dan kun je ons dat mailen of telefonisch contact opnemen. We zijn met ons team de hele dag bezig met het reserveren van examens, dus zijn wij er razendsnel bij wanneer deze beschikbaar komen. No worries!

2. Je reserveert zelf een examen en houdt de beschikbaarheid op Mijncbr.nl in de gaten. Je plant dan zelf een examen in op een datum en locatie die jou schikken en ontvangt vervolgens een oproepkaart van het CBR. Bewaar deze goed, want die heb je nodig bij de aanmelding bij NuTheorie. In het aanmeldformulier kun je vervolgens aangeven dat je zelf al een examen hebt gereserveerd. Wij verzorgen in 24 steden door heel Nederland wekelijks meerdere cursussen en hebben bijna dagelijks ook online cursussen en helpen je graag met welke locatie en/of datum het beste bij je past. Op die manier kun je eerst de cursus volgen en daarna zelf naar het CBR gaan om het examen te maken.

Hulp nodig?
Contact
Bel, WhatsApp of mail met ons!
Ma-vr: 09:00 - 17:00
Za-zo: gesloten
Je vrienden terugvinden?
Like Ons!
Like ons op Facebook voor de laatste updates!
Leuke content zien?
Volg Ons
Volg ons op Instagram voor leuke foto’s en video’s!
Lees alle beoordelingen!
Ratings
Alle scores op een rijtje. Lees ze hieronder allemaal terug...