Let op: We hebben vanwege de drukte een aangepaste dienstverlening. Klik hier voor meer informatie.
Mededeling Corona-situatie

Via deze weg willen wij je een update geven over de gang van zaken en hopen we je vraag (of vragen) te kunnen beantwoorden rond de aanpassingen bij het CBR en in onze dienstverlening. Indien niet al je vragen zijn beantwoord, kun je ons altijd e-mailen. Houd vanwege de drukte wel rekening met een langere wachttijd voordat wij kunnen reageren.

We leven in een uitzonderlijke tijd. De wereld stond bijna twee maanden volledig stil. Dit heeft ook impact op ons gehad, aangezien wij hierdoor moesten herorganiseren om de veiligheid te waarborgen, locaties geschikt moesten maken en duizenden cursisten opnieuw moesten inplannen.

Het aantal aanmeldingen is enorm gegroeid nu het CBR weer geopend is. Iedereen staat te popelen om het rijbewijs te halen. Om te voorkomen dat onze klanten onnodig lang in de wacht bleven staan hebben wij de lijnen gesloten en loopt alle communicatie momenteel via e-mail, zodat wij ons kunnen focussen op één kanaal. Wij kwamen ook niet meer toe aan onze hoofdtaak, het daadwerkelijk inplannen van onze cursisten. Daarnaast moeten wij ook elke dag kwalitatieve cursussen verzorgen. Gezien het grote aantal e-mails dat wij ontvangen, duurt het soms 48 tot 72 uur voordat wij kunnen reageren. Het kan zelfs wat langer duren, maar iedereen komt aan bod. Hierin proberen we rekening te houden met spoedgevallen, maar verder maken we geen onderscheid tussen mensen die geduldig wachten op antwoord en mensen die meerdere keren e-mailen dat ze een sneller antwoord willen.

Een heel belangrijk punt is dat het CBR overbelast is en de wachttijden enorm toenemen. Wij hebben genoeg plaatsen op de cursus, maar er zijn bij het CBR veel te weinig examens beschikbaar. Wanneer die examens dan beschikbaar komen, kan heel Nederland erbij en zijn die examens soms al binnen enkele minuten weg. Dit geldt voor zowel particulieren als alle andere bedrijven in Nederland.

Lees hieronder de melding van het CBR (ook te vinden op mijncbr.nl, mits je op de site kunt komen).

"Het CBR is bezig om ruim 300.000 examens opnieuw in te plannen. Hierdoor is het extra druk op Mijn CBR. Het kan zijn dat u op een minder nette manier geblokkeerd wordt of geen toegang kunt krijgen. Nieuwe examenplekken worden in stappen aangeboden. Probeer het daarom op verschillende momenten opnieuw. Wij verwachten dat het de komende periode drukt blijft. Wij vragen om uw begrip. Telefonisch of per mail reserveren is helaas niet mogelijk."

Ik heb me aangemeld op jullie website voor een bepaalde datum. Is deze direct definitief?

De aangegeven datum is een voorkeursdatum. Deze is niet direct definitief. Als je geen e-mail hebt ontvangen voor de restbetaling en waar alle cursusinformatie, de locatie en tijden in staan, ben je dus nog niet ingepland voor een cursus met aansluitend het examen. Wij maken een planning van de cursussen die wij verzorgen en daar kun jij je voor aanmelden. Indien er een examen beschikbaar is op die datum maken wij het direct in orde. Als deze er (nog) niet is dan wachten we tot die examens beschikbaar komen. Daarom vragen wij in de volgende stap om meerdere data te selecteren, zodat jij de boot niet misloopt als het CBR voor een andere datum examens vrijgeeft. Wij zijn voor examens altijd afhankelijk van het CBR. Dit geldt niet alleen voor ons, maar voor alle bedrijven en particulieren in Nederland die een examen willen reserveren. Als het aan ons ligt, plannen wij je uiteraard direct in voor de cursus, met het examen op dezelfde dag.

Er staan wel plaatsen vrij op de website, kan ik altijd examen doen op die data?

De plaatsen op de website zijn plaatsen op de cursus, daar is nog geen examen aan gekoppeld. Dit geven we aan op de homepagina, bij de aanbetalingspagina, in de mail en het aanmeldformulier. Vandaar dat we ook na je aanmelding vragen om meerdere data te selecteren. Zo heb je meerdere dagen dat jij de eendaagse cursus met aansluitend het examen kunt afnemen. Als het CBR voor één van die data examens vrijgeeft kunnen wij je inplannen. Het kan helaas op geen enkele andere manier, vooral in deze tijd, omdat de examens soms binnen een paar minuten opraken. Het is anders niet mogelijk om een planning te maken van de cursussen die wij gaan verzorgen. Daarnaast zijn er veel cursisten die zelf een examen reserveren en een cursus daarop laten aansluiten, soms ook een dag eerder dan het examen.

Waarom duurt het zo lang voordat ik reactie krijg?

Dit komt omdat het momenteel erg druk is. Wij zijn de hele dag met het volledige team bezig om alle vragen te beantwoorden, we houden het CBR in de gaten voor examens, maken reserveringen en verzorgen dagelijks cursussen. We reageren binnen ongeveer drie werkdagen op alle e-mails die worden gestuurd. Op deze manier is de wachttijd voor iedereen gelijk. We proberen uiteraard constant om dit te verbeteren en weer terug te gaan naar volledige bereikbaarheid.

Waarom krijg ik steeds e-mails met beschikbare data?

Als je een e-mail ontvangt met data die je kunt selecteren ben je nog niet definitief ingepland voor een cursus met aansluitend het examen. Je krijgt deze mail omdat deze examens op dat moment bij het CBR beschikbaar zijn. Indien je akkoord gaat, zullen wij je inplannen voor deze datum (onder voorbehoud dat de rest van Nederland niet sneller is). Heb je je dus voor juni of juli aangemeld en krijg je een mail voor augustus? Dan heeft het CBR die examens op dat moment vrijgegeven. Het kan zijn dat ze niets meer in juni of juli vrijgeven, maar het kan ook zijn dat er morgen op een willekeurig tijdstip tientallen examendata in juli of september vrijkomen. Wij weten, net als alle andere bedrijven in Nederland, niet welke examens er beschikbaar komen. Zelfs het CBR maakt de planning van dag tot dag, afhankelijk van de drukte en aantal examenplaatsen die ze momenteel kunnen creëren.

Het is dus aan jou of je die datum in juli, augustus of september wilt vastzetten, of wilt wachten tot het CBR weer examens vrijgeeft voor een eerdere of latere datum. Wij houden met onze volledige capaciteit van 26 man van s’ ochtends vroeg tot ‘s avonds laat de beschikbaarheid van de examens in de gaten. We houden je constant op de hoogte als er data beschikbaar komen, ook als die niet in je voorkeuren staan. Zo hoef jij niet 18 uur per dag op de website van het CBR te kijken. Veel mensen kunnen zelfs niet op de site van het CBR komen, omdat deze overbelast is. Zie het bericht van het CBR hierboven.

Geven jullie alleen eendaagse cursussen?

Wij verzorgen eendaagse cursussen met aansluitend het examen. Indien je je op de website aanmeldt voor een cursus proberen wij daar aansluitend een examen voor te reserveren (mits dit examen beschikbaar komt bij het CBR). Vanwege de een enorme vraag hebben wij nu ook cursussen over 2 dagen verdeeld en bieden we cursussen aan waarbij je het examen op een andere dag kunt afnemen. Wij hebben daarom het oefenmateriaal uitgebreid en een digitale samenvatting van de cursus gemaakt waarmee je online kunt leren en oefenen. Veel mensen vinden het prettig om na een intensieve cursusdag alles te laten bezinken en op hun eigen gemak naar het CBR te gaan. We zien geen aanwijzingen dat dit invloed heeft op het slagingspercentage. Wij gaan je uiteraard niet zomaar inplannen voor een alternatieve cursus. Dit gaat altijd in overleg met jou.

Is het mogelijk om een examen te verplaatsen?

Het is technisch mogelijk om je examen te verplaatsen, echter is dat alleen mogelijk als er een ander examen voor in de plaats komt. Dit zijn de regels van het CBR. Als het aan ons ligt verplaatsen we het examen naar de datum die jij wilt, alleen heeft het CBR een streng beleid rond het verplaatsen van examens. Zodra een examen wordt vastgelegd kan het niet meer geannuleerd worden. Als het examen gereserveerd is, zijn de kosten hiervan reeds betaald. Indien de data die jij wilt niet beschikbaar komen, kan het examen dus niet kosteloos geannuleerd worden.

Ik heb een mail ontvangen om zelf via Mijncbr.nl te reserveren, klopt dat?

Ja, dat kan kloppen. Er zijn bij het CBR soms examens die uitsluitend door particulieren zelf gereserveerd kunnen worden en niet door rijscholen. Zo kun je de datum die jij hebt opgegeven zelf reserveren en staat het examen vast. Stuur daarna direct de uitnodiging die je van het CBR hebt ontvangen naar mail@nutheorie.nl, zodat wij de theoriecursus kunnen aan het examen kunnen koppelen. De examenkosten hoef je dan niet meer aan ons te betalen. Indien je het volledige bedrag al hebt betaald krijg je de examenkosten van ons terug. Ben je te laat? Geen probleem. Indien het aangegeven examen of een ander examen in je voorkeuren opnieuw beschikbaar komt, zullen wij het reserveren of sturen wij je een e-mail als deze weer uitsluitend via Mijncbr.nl beschikbaar komen.

Kan ik samen met iemand of meerdere mensen komen?

Je kunt je uiteraard met meerdere mensen inschrijven voor onze cursus. We kunnen nu echter voor niemand twee examenplaatsen op dezelfde dag garanderen. Bij het reserveren gaat het proces per één persoon. Bij het reserveren van voor de tweede persoon kan het zijn dat de examens niet meer beschikbaar zijn. We proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar het is momenteel erg lastig om meerdere personen op een cursusdag met aansluitend het examen in te plannen. Vooral nu er door Corona nauwelijks examens beschikbaar zijn.

Kan ik mijn geld terugkrijgen?

We vinden het erg jammer als je besluit te annuleren. Momenteel hebben wij ons beleid aangepast en is het mogelijk je geld terug te krijgen. Dit kan alleen als wij nog geen examen vastgelegd hebben en dus vooruitbetaald hebben bij het CBR. Is er wel een examen vastgelegd bij het CBR, dan hebben wij die kosten al reeds betaalt en kunnen wij niks terugstorten. Stuur in het geval dat je wilt annuleren een e-mail met als onderwerp ‘Annuleren cursus’ naar annuleren@nutheorie.nl met daarin je naam, aanmeldnummer, geboortedatum. We zorgen ervoor dat het geld binnen 14 dagen op je rekening staat. Indien je ons al hebt gemaild met dit verzoek, vragen wij je nog even geduld te hebben of hebben wij het reeds verwerkt.

Welke opties heb ik nu, vooral als ik met spoed mijn theorie moet behalen?

Er zijn meerdere opties als je met spoed je theorie wilt behalen:

1. Je geeft bij ons zoveel mogelijk data door dat jij de cursus kunt volgen met aansluitend het examen, wellicht ook voor meerdere locaties. We hebben een link toegevoegd onderaan de mail als je je voorkeuren nog niet hebt doorgegeven. Indien er een examen op die datum beschikbaar komt, plannen wij je daarvoor in. We sturen je daarnaast regelmatig e-mails wanneer er andere data beschikbaar komen, ook op korte termijn.

2. Je gaat zelf een examen reserveren en de beschikbaarheid op Mijncbr.nl in de gaten gaat houden. Stuur ons dan een mail met in het onderwerp ‘Uit het systeem halen’ en wij pakken het zo spoedig mogelijk op. Je plant dan zelf een examen in op een datum en locatie die jou schikt. Als dat gelukt is stuur je ons een mail met je uitnodiging van het CBR, met een begeleidende tekst op welke locatie jij een cursus wilt volgen. Wij verzorgen in 26 steden in heel Nederland wekelijks meerdere cursussen en helpen je graag met welke locatie en/of datum het best bij je past. Op die manier kun je eerst de cursus volgen en daarna zelf naar het CBR gaan om het examen te maken.

3. Je kijkt wat de mogelijkheden zijn bij een ander bedrijf. Zoals eerder aangegeven is de situatie rond de beschikbaarheid van examens bij het CBR voor iedereen hetzelfde, zowel voor bedrijven als particulieren. Wij zouden het jammer vinden als je elders de cursus zou volgen en willen je wijzen op het slagingspercentage, want het laatste wat je wilt is meerdere keren in dit traject terechtkomen.

We hebben geprobeerd zo direct en eerlijk mogelijk antwoord te geven, zodat het voor jou ook duidelijk is dat wij naar omstandigheden alles doen wat in onze macht ligt. Verder zijn wij, net als alle anderen, afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR.

Dit is ook voor ons een uitzonderlijke situatie en we hopen op jullie begrip en geduld. Wij willen jullie bedanken voor de interesse in de cursus en gaan ons uiterste best doen om iedereen een plekje te geven, zodat iedereen kan slagen voor zijn/haar theorie!

Bekijk de video met uitleg van een gedeelte van ons team hier:

Met vriendelijke groet,

Jimmy, Jop, Elisa, Adis, Lisa, Menno, Atlas, Sharon, Stefan, Vikash, Manon, Joost, Milan, Tessa, Jarl, Jan, Irma, Maz, Dennis, Mandy, Nex, Shay, Damian, Jeremy, Wessel, Jeroen.

Hulp nodig?
Contact
Bel, WhatsApp of mail met ons!
Let op: We hebben vanwege de drukte een aangepaste dienstverlening en de lijnen zijn beperkt bereikbaar. We zijn per e-mail bereikbaar en reageren binnen 3 werkdagen. Heb je vragen? Klik eerst hier en bekijk of je vraag ertussen staat.
Ma-vr: 09:00 - 17:00
Za-zo: gesloten
Je vrienden terugvinden?
Like Ons!
Like ons op Facebook voor de laatste updates!
Leuke content zien?
Volg Ons
Volg ons op Instagram voor leuke foto’s en video’s!
Lees alle beoordelingen!
Ratings
Alle scores op een rijtje. Lees ze hieronder allemaal terug...
Wij gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw surfervaring op onze website te verbeteren.
COOKIES PREFERENCES FOR INFORMATION ABOUT COOKIES THAT ARE REQUIRED FOR THIS WEBSITE TO OPERATE CORRECTLY, PLEASE READ OUR COOKIES POLICY YOU CAN CHOOSE TO OPT OUT OF THE FOLLOWING COOKIES:
GOOGLE ANALYTICS IS USED TO TRACK USAGE OF THIS WEBSITE ANONYMOUSLY. TURNING OFF WILL MEAN THAT YOUR IP ADDRESS IS NOT SENT TO GOOGLE
THIS SITE TRACK ACTIVITY, USED FOR CUSTOMISED ADVERTISING ACROSS SEVERAL SERVICES (FACEBOOK). TURING OFF WILL MEAN THAT YOUR ACTIVITY IS NOT SENT TO THESE SERVICES.